PROGRAM

VINERI - DUMINICĂ
10:00 - 20:00

Prețuri Bilete

Copii - 35 RON
Elevi/Studenți/Pensionari - 40 RON
Adulți - 45 RON

PREȚ VALABIL DOAR ON-LINE

Cluj-Napoca

1 IULIE - 31 OCTOMBRIE TETAROM 1
Tăietura Turcului 47

GOOGLE/WAZE:
PROEXPO ROMANIA

Bilete cumpărate la intrare sunt cu 10 RON mai scumpe!

Pentru folosirea simulatoarelor puteți achiziționa jetoane la DinoShop din incinta expoziției!

Numărul jetoanelor necesare pentru fiecare simulator diferă, în funcție de experiență.
Prețul unui jeton este de 7 RON.

Pornește cu întreaga familie într-o aventură educațională și descoperă lumea fascinantă a dinozaurilor și animalelor preistorice de acum mai bine de 65 milioane de ani!

-

EXPERIENȚA GIGANTICĂ

---

valabil doar pentru copii

CE SUNT DINOZAURII?

Dinozaurii sunt un grup de specii de reptile dispărute de pe Pământ. Aceștia erau înrudiți între ei și au populat ținuturile continentale în timpul erei mezozoice, încă de acum 250 de milioane de ani și până cu aproape 65 de milioane de ani în urmă. Tot ce cunoaștem astăzi despre dinozauri se datorează fosilelor găsite prin diferitele colțuri ale lumii.

despre dinozauri

INDICE MUZEOGRAFIC

Apariția dinozaurilor

Se crede că dinozaurii au evoluat dintr-un grup de specii de reptile atât de mici, încât nu depășeau jumătate de metru în înălțime. Aceste reptile sunt cunoscute sub numele de arhozaurii (Archosauria).

Unde și când au viețuit?

Au apărut pe teritoriile sudice ale Pangeei (unicul continent care exista atunci pe Pământ), în perioada numită Triasicul Mediu (acum 235 de milioane de ani), însă până la sfârșitul acestei perioade (în urmă cu 220 de milioane de ani), ei s-au răspândit și viețuiau deja peste tot în lume. În Jurasic (acum 200-144 de milioane de ani) și în Cretacic (acum 144-65 de milioane de ani), dinozaurii au continuat să se diversifice, atingând dimensiuni mari.

FOSILELE

Timp de decenii omenirea a continuat să își pună aceeași întrebare: Cum este posibil ca un schelet de Tyrannosaurus sau un craniu uriaș de Triceratops să se poată păstra atât de bine timp de milioane de ani?
Răspunsul la această întrebare este simplu: au rezistat până în zilele noastre deoarece s-au fosilizat, au fost îngropate, iar mai apoi s-au conservat datorită unei serii de procese fizice și chimice. Astfel, milioane de ani mai târziu, paleontologii au reușit să le descopere, să le studieze și să învețe despre dinozauri, tot ceea ce cunoaștem și noi astăzi: cum arătau, cu ce se hrăneau, cum se deplasau, cum se reproduceau, cum își îngrijeau puii, precum și unde, cum și când au viețuit.

De unde vine denumirea de dinozaur?

Denumirea „dinozaur” vine din limba greacă, unde „deinos” înseamnă teribil, grozav, puternic, iar „sauros” înseamnă reptilă sau șopârlă. Richard Owen (1804-1892), un paleontolog și anatomist englez, a fost primul care a folosit această denumire.

De obicei, denumirile pe care le primesc dinozaurii noi descoperiți amintesc de: o anumită caracteristică anatomică (ca și Triceratops, care înseamnă „față cu trei coarne”); de locul descoperirii (Chubutisaurus, de exemplu, găsit în Provincia Chubut din Argentina); sau de oamenii de știință remarcabili care au studiat dinozaurii sau care i-au descoperit (de exemplu, numele dinozaurului Giganotosaurus carolinii, dat în onoarea descoperitorului său Rubén Carolini).

PROEXPO ROMANIA

Gazda expoziției, este noul centru expozițional din Cluj-Napoca în incinta parcului industrial Tetarom I, situat pe Tăietura Turcului nr. 47

PROEXPO a găzduit și Experiența Spațială SPACE IN THE CITY la începutul anului 2021.

WELCOME TO THE JUNGLE

dino expo | cLUJ-NAPOCA

COVIDINO

MĂSURI DE SIGURANȚĂ

Suntem conștienți de fiecare aspect al actualului context generat de pandemia Covid – 19. De aceea, am luat toate măsurile de siguranță pentru a vă asigura că în tot timpul petrecut în cadrul LIVING DINOSAURS, întregul personal are în vedere toate măsurile necesare pentru protecția tuturor vizitatorilor.

Vă rugăm să parcurgeți mai jos o serie dintre măsurile specificate anterior

  • Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru personal și pentru vizitatori.
  • La intrarea în spațiul Living Dinosaurs veți fi rugat să folosiți gelul dezinfectant pus la dispoziție pentru dvs.
  • Accesul în cadrul Living Dinosaurs este limitat – maxim 125 persoane simultan în spațiul expoziției.
  • La intrarea în expoziție veți fi rugat să acceptați să vă fie măsurată temperatura. Acest proces este important atât pentru sănătatea dvs., cât și pentru a celor din jur.
  • Personalului expoziției i se va lua temperatura în fiecare zi, înainte de intrarea în tură. În plus, în situația în care oricare dintre persoanele din echipa de organizare va prezenta simptomele specifice infectării cu virusul SARS Covid 19, i se va interzice accesul în expoziție fără un act medical care să ateste starea de sănătate.
  • În spațiul expoziției veți fi rugat să păstrați măsurile de distanțare socială față de restul vizitatorilor.
  • Fiecare simulator va fi dezinfectat după fiecare folosire.
  • Măsurile de siguranță vor fi afișate în cadrul expoziției, în toate spațiile necesare.

GALERIE FOTO